DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Ørsted starter europæisk onshore-eventyr med opkøb for fire mia. kr.
Mads Nipper tiltrådte 1. januar som ny administrerende direktør for Ørsted, der nu gør sin entre på det europæiske marked for vindmøller på land.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Ørsted starter europæisk onshore-eventyr med opkøb for fire mia. kr.

Ørsted går med opkøb af Brookfield Renewable ind på det europæiske marked for vindmøller på land.
16. APR 2021 8.48

Det danske energiselskab Ørsted har for 4,2 mia. kr. købt selskabet Brookfield Renewables (BRI) aktiviteter i Irland og Storbritannien, der tæller vindmølleparker på land.

Det oplyser Ørsted i en meddelelse til fondsbørsen.

Med opkøbet indtræder det danske selskab, der ellers primært arbejder med havvindmølleparker, på det europæiske marked for vindmøller på land. Ørsted har i forvejen en forretning med vindmøller på land i USA, og det skal der nu bygges videre på i Europa, fortæller administrerende direktør Mads Nipper.

- Det forventes, at det europæiske marked for landvind vil vokse betydeligt i de kommende år, og med købet af BRI får vi en stærk platform, som skal fungere som basis for vores indtog på det europæiske marked for vedvarende energi på land.

- Dermed kan vi fortsætte den vellykkede udbygning af vores forretning med vedvarende energi på land, siger Mads Nipper i en meddelelse.

Med købet overtager Ørsted vindmølleparker, der er i drift eller ved at blive opført. De ligger i henholdsvis Irland og Skotland og har en kapacitet på 389 MW.

Derudover overtager Ørsted projekter, der er tæt på at blive udviklet, på 149 MW og mulige fremtidige projekter på mere end 1.000 MW.

Handlen ventes at være på plads inden udgangen af juni.

Ritzau

Tilmeld dig nyhedsbrevet