DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ørsted sætter gang i byggeriet af taiwanesiske havvindmølleparker

Ørsted har påbegyndt konstruktionen af vindmølleparkerne Greater Changhua 1&2a, efter at have arbejdet på tilladelserne i flere år.
19. MAR 2021 14.21

Efter at have modtaget alle godkendelser fra de taiwanesiske myndigheder har Ørsted nu sat gang i opførslen af vindmølleparkerne Greater Changhua 1 & 2a, der har en samlet effekt på 900 MW. 

Vindmølleparkerne skal ligge 35-60 km ud fra Changhua County på Taiwans vestkyst. Projektet vil, når det står færdigt i 2022, blive det første storeskala havvindmølleprojekt opført i Taiwan.

Ørsted har nu påbegyndt borearbejdet for at forberede kabelføringen, og man er ligeledes i gang med at klargøre havbunden til konstruktionen af møllernes fundamenter. 

- Efter næsten 1.800 dages hårdt arbejde er vi nu klar til at påbegynde al offshore-installation. Det er ikke en let opgave, især på grund af udfordringerne med COVID-19-pandemien, men vi har brugt vores erfaring og ekspertise indenfor offshore vindbranchen til at sikre skibe og personale. Det har gjort det muligt for os at starte offshore konstruktion inden for tidsplanen, siger Christy Wang, Ørsteds Taiwan General Manager.

Med en effekt 900 MW vil Greater Changhua 1 & 2a kunne levere strøm til mere end en mio. taiwanesiske husstande. 

amp

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet