DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Ørsted rykker ud over statsgrænserne i USA
Indtil nu har alle offshore-projekter været i statslige farevande, men nu rykker Ørsted ud over statsgrænserne.
Foto: Ørsted

Ørsted rykker ud over statsgrænserne i USA

Det er nu ikke kun i USA's statslige farvande, at offshore vindmøller bliver sat op. Nu har Ørsted opsat det første fundament i føderale farvande.
28. MAJ 2020 9.29

Den amerikanske offshore vindindustri er endnu i sin spæde start i USA, mens der er en række projekter på vej og på papiret. Fælles for størstedelen af dem er, at de er i de statslige farvande - og ikke de statslige. 

Indtil denne uge har der ikke været offshore opsætninger i føderale farvande, som er længere ude end de delstatslige farvande.  

Det har Ørsted nu lavet om på, og har gennemført installationen af det første offshore-fundament i føderale farvande i USA, skriver renews.biz

- Det er kæmpe dag for den amerikanske offshore vindindustri. Jeg håber, at idag kan være et symbol på, hvad fremtiden har i vente, siger Ørsteds chef for offshore-aktiviterne i USA Thomas Brostrøm. 

Fundamentet er installeret til det kommende 12 MW Coastal Virginia-projekt, som skal bestå af to Siemens Gamesa 6 MW-vindmøller, og forventes at være i drift senere i 2020. De to vindmøller er opsat 43,5 kilometer fra Virginias kyst. 

esl

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet