DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Ørsteds CEO, Mads Nipper, er optimistisk omkring godkendelserne af amerikanske vindmølleprojekter.
Foto: Ørsted

Ørsted optimistiske omkring godkendelse af amerikanske vindmøllerparker

I forbindelse med præsentationen af Ørsteds årsregnskab gjorde CEO, Mads Nipper, det klart, at man var optimistiske omkring en godkendelse fra de amerikanske myndigheder af forsinkede vindmølleprojekter.
4. FEB 2021 11.28

Ørsteds CEO, Mads Nipper, tror på en snarlig godkendelse fra de amerikanske myndigheder af flere af Ørsteds forsinkede vindmølleprojekter.

Ørsted meldte i oktober ud, at manglende godkendelser var skyld i, at vindmølleparkerne Revolution Wind, Ocean Wind, Skipjack og Sunrise Wind alle vil blive forsinket til efter 2023 og 2024, hvor man ellers havde forventet, at havvindmølleparkerne skulle være driftsklar.

Indtil de forsinkede godkendelser er ankommet, vil Ørsted ikke sætte en ny dato for projekterne. Men optimismen omkring godkendelserne er større nu end den tidligere har været, klargjorde Mads Nipper i forbindelse med fremlæggelsen af selskabets årsregnskab.

- Det er et område, hvor der har været noget stilstand, og vi har også været ærlige omkring, at det har gået langsomt. Men vi begynder at se, at det tør op. Vi har ikke så meget gennemsigtighed, at vi kan give opdatering om vores planer, men vi har fået nogle indikationer om, at nu går processerne i gang, siger Mads Nipper ifølge Sydinvest.dk til Ritzau Finans.

Årsagen til den øgede optimisme skal findes i Det Hvide Hus, hvor Joe Biden for nyligt tog over som præsident efter Donald Trump. Biden har et meget mere positivt blik på vindenergi end sin forgænger. 

Netop usikkerheden omkring de amerikanske projekter var ifølge Sydbanks aktieanalytiker Per Fogh årsagen til, at Ørstedaktien tog i fald på cirka 1,5 pct. efter offentliggørelsen af Ørsteds årsregnskab, som ellers viste et overskud på 18,1 mia. kr.

- Jeg havde ikke forventet, den skulle falde, som den gør. Jeg havde forventet, den ville holde niveau. Årsagen kan være, at de stadig mangler, at få afklaring på nogle af deres amerikanske projekter og få de godkendelser, der gør, at projekterne kan blive sat i gang.

De projekter ligger stadig til at blive forsinkede, fra tidligere at skulle blive opsat i 2023/2024, til nu at forventes opsat i 2024/2025. Håbet var, at de her undersøgelser snart var landet. Det kan godt være det, der sætter sig lidt i markedet. Det øger i hvert fald usikkerheden omkring de her projekter, fortalte aktieanalytikeren til Dkvindkraft. 

amp

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet