DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ørsted opjusterer forventninger til årsregnskab

Ørsted løfter forventningerne for EBIDTA med en mia. kr. efter nye forventninger om salg af transmissionsanlæg fra Hornsea 1.
5. MAR 2020 9.53

Ørsted har opjusteret forventningerne for driftsoverskud før renter, skat samt af- og nedskrivninger, såkaldt EBITDA, med en mia. kr. til et overskud på nu 16-17 mia. kr., oplyser Ørsted på deres hjemmeside. 

Ifølge Ørsted kommer justeringen efter man har fået nye og højere forventninger til frasalget af transmissionsanlægget, der hører til Hornsea 1. 

'På baggrund af fremdrift i frasalgsprocessen forventer vi nu, at den foretrukne tilbudsgiver har et lavere krav til afkast på transmissionsanlægget. Dette har to konsekvenser: Dels en positiv effekt på nutidsværdien af vores egen ejerandel af transmissionsanlægget, idet vi fremover kommer til at betale lavere tariffer end forventet, dels øget indtjening fra den 50 pct. ejerandel af transmissionsanlægget, som vi sælger på vegne af vores partner,' skriver Ørsted blandt andet. 

Sidste måned oplyste Storbritanniens tilsynsmyndighed for gas- og elmarkeder Ofgem, at Diamond Transmissions Partners var blevet valgt som den foretrukne køber, skriver renews.biz

'Virkningen af sidstnævnte vil blive indregnet i EBITDA for 2020, mens EBITDA-effekten for vores egen ejerandel af anlægget vil blive realiseret over anlæggets levetid,' tilføjer Ørsted. 

Hornsea 1 er på nuværende tidspunkt verdens største havvindmøllepark og har en samlet kapacitet på 1,2 GW.

esl 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet