dknyt
dkhavenergi
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Ørsted og ATP allierer sig med Per Aarsleff i bud på energiø

Per Aarsleff A/S og to udenlandske rådgivere skal understøtte Ørsteds og ATP’s bud på energiøen i Nordsøen.
7. SEP 2021 10.18

Der er flere private virksomheder, der er interesserede i at byde ind på opførelsen og det delvise ejerskab af Danmarks kommende energiø i Nordsøen. Et projekt, der med en anslået anlægspris på over 200 mia. kr., bliver danmarkshistoriens største anlægsopgave. 

To af parterne, der planlægger et bud i fællesskab, er Ørsted og ATP. For at understøtte buddet har parterne nu indgået aftaler med tre ingeniører i form af Bouygues Travaux Publics, Van Oord og danske Per Aarsleff A/S. 

Med aftalen med ingeniørerne, der alle har kompetencer inden for design og projektering og erfaring fra hele verden med anlægsprojekter til havs, håber Ørsted og ATP at danne grundlaget for at vinde udbuddet af energiøen i Nordsøen. 

- Etableringen af en energiø i Nordsøen er et innovativt og banebrydende projekt og et vigtigt skridt på vejen mod at løse klimaudfordringerne. Bouygues Travaux Publics, Van Oord og Aarsleffs samlede ekspertise inden for offshore-arbejde vil udgøre et stærkt partnerskab, og vi ser frem til at bidrage til projektet sammen med Ørsted og ATP, siger Jesper Kristian Jacobsen, der er direktør i Per Aarsleff A/S. 

Energiøen i Nordsøen forventes at blive sendt i udbud i 2023.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet