DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ørsted kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed

Ørsted bliver hyldet for sin transformation i det seneste årti i Corporate Knights årlige top-100 liste for verdens mest bæredygtige virksomheder.
22. JAN 2020 12.47

For et årti siden var Ørsted - dengang Dong Energy - et af de energiselskaber i Europa, der var mest afhængige af fossile brændstoffer. Nu er Ørsted kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed. Sådan skriver Ørsted selv på deres hjemmeside, efter  mediet Corporate Knight har lavet deres årlige top-100 liste over bæredygtige virksomheder. 

Dermed overhaler Ørsted Chr. Hansen Holding A/S, som toppede listen i 2019. Novozymes var ligeledes at finde i top-10. 

- Vi er utrolig stolte over at være blevet kåret som verdens mest bæredygtige selskab. Hvor vi tidligere var et traditionelt energiselskab baseret på fossile brændstoffer, er vi nu et af verdens største selskaber inden for vedvarende energi. Hver dag leverer vi grønne energiløsninger i industriel skala for at bekæmpe klimaforandringerne, som er den største udfordring i vores tid, siger Henrik Poulsen, administrerende direktør i Ørsted.

De havvindmølleparker, som Ørsted har opført, forsyner i dag mere end 13 mio. mennesker med grøn strøm, og det er Ørsteds plan er at øge dette antal til 50 mio. inden 2030. Ørsted har desuden siden 2006 reduceret CO2-udledningen fra sin energiproduktion og drift med 83 pct. og Corporate Knight kalder Ørsted for et 'forbillede for industrien' for deres store og effektive energi-omstilling.

- Selvom vi er taknemmelige over at være blevet kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed, så så vi hellere, at verden udviklede sig i en mere bæredygtig retning. Den globale udledning af drivhusgasser er steget i årtier og er nu på sit højeste niveau nogensinde. Der er ingen tid at spilde, hvis vi skal stoppe den globale opvarmning og halvere den globale udledning inden 2030, sådan som klimavidenskaben anbefaler, siger Henrik Poulsen.

- Ørsted er blevet en bæredygtig og rentabel virksomhed ved at gøre grøn energi til omdrejningspunktet i sin forretningsstrategi. Virksomheder, der ikke gør noget nu for at reducere deres CO2-udledning, risikerer, at deres forretningsmodel kommer under pres i fremtiden. Vi opfordrer alle virksomheder til at gøre reduktionen af deres CO2-udledning til en central del af deres strategi. 

Vestas og Novo Nordisk var ligeledes at finde på listen på henholdsvis en 37. plads og 71. plads.

Hele listen kan ses her

Tilmeld dig nyhedsbrevet