DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ørsted indgår verdens største VE-elkøbsaftale

Ørsted og taiwanske TSMC har indgået en langsigtet elkøbsaftale for produktionen fra Ørsteds 920 MW Greater Changhua 2b & 4 havvindmøllepark.
27. JUL 2020 10.45

Ørsted og det taiwanske halvlederselskab TSMC har indgået en langsigtet elkøbsaftale, som betyder, at TSMC vil aftage hele produktionen fra Ørsteds 920 MW Greater Changhua 2b & 4 havvindmøllepark. Aftalen er den største af sin art nogensinde inden for vedvarende energi, oplyser Ørsted.

Den 20-årige fastprisaftale træder i kraft, når Greater Changhua 2b & 4 bliver sat i kommerciel drift i 2025/2026. 

Taiwanske TSMC er verdens største producent af halvledere og er samtidig førende på verdensplan inden for grøn produktion.  

Aftalen med TSMC sikrer i den 20-årige kontraktperiode Greater Changhua 2b & 4 en elpris inklusive taiwanske VE-oprindelsesgarantier, som er højere end den indfødningstarif, der oprindeligt blev opnået i forbindelse med Taiwans første havvindauktion i juni 2018. Det forbedrer projektets økonomi og hjælper Ørsted med at modne Greater Changhua 2b & 4 frem mod en endelig investeringsbeslutning.

- TSMC viser vejen for indkøb af vedvarende energi og handler aktivt for at indfri deres ambitiøse mål for reduktion af drivhusgasser. Ved at indkøbe vedvarende energi i et hidtil uset omfang støtter TSMC stærkt op om udbygningen af vedvarende energi, udtaler Martin Neubert, koncerndirektør og administrerende direktør i Ørsted Offshore.

- At vi nu har indgået den største langsigtede elkøbsaftale nogensinde med verdens førende halvlederselskab, vidner om, at Ørsted er en betroet partner for både virksomheder og regeringer, når det handler om grøn energi, fortæller Martin Neubert. 

Greater Changhua 2b & 4 bliver Ørsteds tredje havvindmøllepark i Taiwan, forudsat at der træffes endelig investeringsbeslutning, hvilket Ørsted forventer at gøre i 2023. Havvindmølleparken får en kapacitet på 920 MW og kommer til at ligge i Taiwan-strædet ca. 50 km ud for Changhua-provinsens kyst.

Elkøbsaftalen får ingen indflydelse på Ørsteds tidligere udmeldte forventninger til resultat eller investeringsniveau for regnskabsåret 2020, oplyser Ørsted. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet