DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Ørsted har økonomien på plads: Første brintprojekt skal i drift i 2021
Avedøreværket hvor H2RES skal opføres.
Foto: Ørsted

Ørsted har økonomien på plads: Første brintprojekt skal i drift i 2021

Ørsted har truffet endelig investeringsbeslutning om det danske demonstrationsprojekt H2RES, der skal bruge havvind til at producere vedvarende brint. Projektet forventes at producere den første brint i slutningen af 2021.
20. JAN 2021 8.31

Ørsted har truffet endelig investeringsbeslutning om H2RES, et demonstrationsprojekt til vedvarende brintproduktion på Avedøre Holme i København.

H2RES bliver Ørsteds første vedvarende brintprojekt i drift. Projektet forventes at producere den første brint i slutningen af 2021.

H2RES-projektet vil få en kapacitet på 2 MW. Anlægget vil dagligt producere op mod omkring 1.000 kg vedvarende brint. Strømmen til H2RES-projektet vil som udgangspunkt komme direkte fra Ørsteds to havvindmøller på hver 3,6 MW

- H2RES vil bidrage med vigtige erfaringer, der kan være med til at gøre Europas ambitiøse udbygningsmål for vedvarende brint til en ny industriel succeshistorie. Med de rette rammevilkår, der tilskynder til fravalg af fossile brændstoffer, kan vedvarende brint reducere CO2-udledningen i transportsektoren og den tunge industri, hvilket er altafgørende for at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi, siger Martin Neubert, koncerndirektør og administrerende direktør for Ørsted Offshore. 

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) har tidligere tildelt 34,6 millioner kroner til udviklingen af H2RES til Ørsted, Everfuel Europe A/S, NEL Hydrogen A/S, Green Hydrogen Systems A/S, DSV Panalpina A/S, Brintbranchen og Energinet Elsystemansvar A/S.

Ørsted har gennem de seneste 18 måneder indgået partnerskaber med forskellige konsortier om syv projekter inden for vedvarende brint i Danmark, Tyskland, Holland og Storbritannien.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet