DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ørsted formand: Vi ser potentiale til en eksplosiv vækst i hydrogen

KORT NYT8. MAR 2021 13.11

Markedet for grøn brint, forventes at vokse markant i de kommende år, men det er endnu på et tidligt stadie, og omkostningerne til produktionen er en del højere end til traditionel brint. Men potentialet er stort, og Ørsted kommer i fremtiden til at satse stort på at omdanne den strøm fra vindmøller til grøn brint, fortæller Thomas Thune Andersen, bestyrelsesformand hos Ørsted til Børsen

- Det kommer til at være stort, og det kommer til at være en faktor i det samlede billede, vi har. Hydrogendiskussionen er mere umoden, end havvind er i dag. Vi ser potentielt en eksplosiv vækst i hydrogen, men vi er også i en situation, hvor der skal opnås de omkostningsreduktioner, som gør, at det bliver helt reelt konkurrencedygtigt, siger Thomas Thune Andersen.

Ørsted har sammen med en række forskellige partnere annonceret planer om at undersøge og udvikle seks grønne brintprojekter i Danmark, Tyskland, Holland og Storbritannien. Senest tog man i januar endelig investeringsbeslutning om H2RES, et demonstrationsprojekt til vedvarende brintproduktion på Avedøre Holme. Projektet vil få en kapacitet på 2 MW og levere første brint allerede i år.  

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet