Ørsted får skatteregning på 6,6 mia. kr.
Det er blandt andet værdien, som denne mølle på Hornsea 1 leverer, at Skattestyrelsen mener, Ørsted skal svare dansk skat på.
Foto: Ørsted

Ørsted får skatteregning på 6,6 mia. kr.

Skattestyrelsen har pålagt Ørsted at betale dansk skat fra 2015 og 2016 på to britiske havvindemølleparker. Ørsted vil tage afgørelsen til Landsskatteretten.
2. DEC 2020 10.36

6,6 mia. kr. i efterbetaling. Så stort er Skattestyrelsens krav til Ørsted. Kravet kommer, da styrelsen mener, at der skal svares dansk skat af Ørsteds britiske havvindmølleparker Walney Extension og Hornsea 1. Beløbet fordeler sig i 5,1 mia. kr. i manglede skattebetaling og 1,5 mia. kr. i renter. 

Ifølge afgørelsen skal Ørsted beskattes i Danmark af de to havvindmølleparkers fulde fremtidige værdi.

Ørsted bestrider dette, da selskabet mener, at havvindmølleparkerne er udviklet, ejes og drives af et britisk datterselskaber i Ørsted-koncernen, som desuden i forvejen beskattes i Storbritannien.

Energivirksomheden har meldt ud, at den vil klage over afgørelsen til Landsskatteretten. 

Vil anmode om henstand

Afgørelsen medfører også, at beskatningstidspunktet fremrykkes, da Ørsted ifølge Skattestyrelsen skal beskattes af den fremtidige værdi, før havvindmølleparkerne var opført.

- Skattestyrelsens afgørelse beror på en klar misforståelse af risici og værdiskabelse i vores forretningsmodel for udvikling, konstruktion og drift af havvindmølleparker. Allerede tilbage i 2015 bad vi de danske og britiske skattemyndigheder om at afklare beskatningsretten mellem de to lande, så havvindmølleparkerne ikke ville blive dobbeltbeskattet. De danske skattemyndigheder afbrød imidlertid forhandlingerne og har ikke siden ønsket at genoptage dem, siger Marianne Wiinholt, der er koncernøkonomidirektør i Ørsted. 

Ørsted vil anmode Skattestyrelsen om henstand med betaling af skatten, indtil sagen er afgjort. 

amp

Nyhedsbrev