DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Ørsted får godkendelse til Hornsea 3
Første etape af Hornsea projektet, Hornsea 1, blev sat i drift i januar 2020.
Foto: Ørsted

Ørsted får godkendelse til Hornsea 3

De britiske myndigheder har efter lang behandlingstid givet Ørsted godkendelse til at fortsætte planerne om opførsel af Hornsea 3-vindmølleparken.
4. JAN 2021 10.15

Den 31. december efter mere end to års ventetid og på sidste dag for deadline ift. godkendelse, fik Ørsted det svar fra de britiske myndigheder, de havde håbet på: En godkendelse til at fortsætte arbejdet med planerne om Hornsea 3, der er tredje etape af Hornsea vindmølleparken, som er verdens største Offshore-vindmøllepark.

Ørsted søgte om godkendelses til projektet i 2018. Herefter var der en undersøgelses- og høringsperiode helt efter bogen. I første omgang var der deadline for beslutningen fra de britiske myndigheder i oktober 2019. Men siden da er beslutningen blevet udsat mange gange senest i juni, hvor det britiske Secretary of State for Business, Energy and Industrial Strategy (BEIS) udsatte beslutningen til 31. december, men det blev altså sidste gang Ørsted måtte vente på beslutningen.

- Vi er meget glade for at Hornsea 3 har fået godkendelse fra det britiske Secretary of State for BEIS. Denne beslutning er kulminationen på en grundig og retfærdig proces, som sikrer, at projektet kan levere ren energi til Storbritannien, siger Duncan Clark, Head of Region UK hos Ørsted.

Hornsea 3 vil, når den står færdig have en effekt på 2,4 GW.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet