DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ørsted byder på endnu en runde vind i New York

Ørsted er klar til endnu en runde med Sunrise Wind i New Yorks seneste udbudsrunde for havvind.
21. OKT 2020 11.01

Ørsted og Eversource har før vist sig som et vinderteam, da de sammen i joint venturet Sunrise Wind sidste år vandt retten til at udvikle en kommende havvindmøllepark på 880 MW i New York. 

Nu har Ørsted gennem Sunrise Wind budt ind på at udvikle endnu mere vind i New York i statens seneste udbudsrunde. Her har Ørsted og Eversource budt ind på at udvikle Sunrise Wind 2 i et samarbejde med ConEdison Transmission. 

- Vi har en enestående mulighed for at opbygge en grønnere økonomi, mens verden vender tilbage fra Covid-19-pandemien, siger Thomas Brostrøm, CEO for Ørsted North America, Offshore. 

- Vores seneste bud vil give fordele til hele staten og booste New Yorks grønne økonomi, når vi kommer ud af Covid-19. Vi er opsat på at gøre alt, hvad vi kan, for at gøre New Yorks klimamål til virkelighed, siger Thomas Brostrøm. 

New York har planer om at installere 9 GW offshore vind i 2035, og statens elforbrug skal være helt dækket af grøn energikilder i 2040. 

Med til Sunrise Wind 2-planerne følger desuden en omfattende plan for havneinfrastruktur, som yderligere vil være med til at understøtte de økonomiske genopretningsplaner og de langsigtede ambitioner for havvind i USA. 

Ørsted og Everource er allerede nu ved at udvikle New Yorks første havvindmøllepark South Fork Wind, som er planlagt til at have en kapacitet på 132 MW. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet