DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Øget omsætning og ordrebog opvejer underskud for Nel Hydrogen

Nel Hydrogen er 'relativt tilfredse' med andet kvartal, der bød på en øget omsætning og en rekordstor ordrebog, men også et minus på bundlinjen.
27. AUG 2020 11.30

- Vi er relativt tilfredse, siger Jon André Løkke om Nel Hydrogens regnskab for andet kvartal.

Kvartalsregnskabet bød på både plus og minus for den norske hydrogen-virksomhed, der også har hjemme i Herning. Omsætningen i andet kvartal voksede til 105 mio. kr. fra 86,6 mio. kr. året forinden. 

Samtidig ser fremtiden lys ud, hvor Nel Hydrogens ordrebog er vokset med 75 pct. til op mod 700 mio. kr., skriver selskabet i sit kvartalsregnskab, ligesom man har formået at øge egenkapitalen til mere end 1,7 mia. kr. Regnskabet er skæmmet af et EBIT-underskud på 50 mio. kr., der dog var mindre end året forinden, som var på godt 64 mio. kr. 

De seneste kvartalsregnskaber har generelt været ramt af coronakrisen, men krisen har haft både negativ og positiv effekt på Nel Hydrogen. 

- Pandemien vil højst sandsynlig fortsat påvirke økonomien negativt resten af året generelt, men Covid-19 situationen har også accelereret tilpasningen af grøn hydrigen og industriel hydrogen på tværs af Europa. Det prøver vi nu at gøre os klar til, siger Jon André Løkke. 

Nel Hydrogen er en af Ørsteds samarbejdspartnere omkring en kommende brintfabrik i København. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet