DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nyt samarbejde vil rykke arbejdskraft fra olie til vind

Global Wind Organisation og RenewableUK lancerer et nyt program, der skal gøre det let for britiske arbejdstagere at skifte fra olie- og gasindustrien til vindindustrien.

Overgangen fra olie- og gasindustrien til vindindustrien skal være lettere for britiske arbejdstagere. Det mener Global Wind Organisation og RenewableUK. Derfor har de lanceret sikkerhedsuddannelsen: GWO Safety Training Access Programme. Kurset gør det muligt hurtigt at blive en del GWOs øvrige opkvalificeringskurser, hvis man har relevant erfaring fra tidligere erhverv.   

- Vindindustrien vokser, derfor ønsker arbejdsgivere at ansætte de allerbedste medarbejdere til at arbejde for dem. Vi viser vejen, der gør overgangen let og sikker for den enkelte arbejdstager, samtidig med at den giver værdi til vindindustrien, siger Jakob Lau Holst, CEO of Global Wind Organisation.

Kun får sammenfald i uddannelse

Olie- og gasindustrien og vindindustrien har forskellige risici. Derfor vil folk fra olie- og gasindustrien bestemt lære nye ting, hvis de tager det nye kursus, lyder det fra Jakob Lau Holst:

- Bosiet-kurset, som er standart sikkerhedskursuset i olie- og gasindustrien, er kun 15 pct. sammenligneligt med GWO Basic Safety Training, siger han. 

Ifølge RenewableUK’s Deputy Chief Executive Melanie Onn er det nødvendigt for udviklingen af det grønne energiområde, at flere fra olie- og gasindustrien skifter branche.

- Vi kommer til at se en stor udvidelse på offshore vindområdet det næste årti. I 2030 vil vores nuværende kapacitet være firdoblet. Derfor har vi brug for højt kvalificeret britisk arbejdskraft til at bygge den nye energiinfrastruktur. Tidligere medarbejdere i olie- og gasindustrien har en stor viden og erfaring inde for dette felt. Det nye træningsprogram vil sikre, at deres evner bliver anerkendt og supplere deres træning, så de får en specialiseret viden om, hvordan man arbejder sikkert på offshore og onshore vindmølleparker, siger hun.

GWO Safety Training Access Programme bliver lanceret til April 2021.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet