DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nyt center skal styrke cybersikkerheden i energisektoren

Energinet, Dansk Energi og Dansk Fjernvarme indgår nyt samarbejde for at styrke cybersikkerhed i sektoren. Op imod 500 selskaber kan få fordel af det nye kompetencecenter.
28. APR 2020 13.48

Energi- og forsyningsektoren er ofte mål for diverse it-angreb, og branchen vil nu styrke sin cybersikkerhed med et nyt samarbejde. 

Således indgår Energinet, Dansk Energi og Dansk Fjernvarme et ny samarbejde om et nyt kompetencecenter for cybersikkerhed, EnergiCERT, som kommer i drift i løbet af tredje kvartal i år, skriver Dansk Energi i en pressemeddelelse. 

Op imod 500 selskaber får fælles adgang til vejledninger, kompetencer og sikkerhedsydelser gennem det nye center. 

- I energi- og forsyningssektoren har vi en lang tradition for at skabe resultater gennem et bredt samarbejde. Med etableringen af kompetencecenteret danner vi fælles front mod cyberforbryderne - på tværs af forsyningskritisk infrastruktur som el, gas og varme. Samtidig baner centeret vejen for en tættere koordinering med myndighederne. Det er nødvendigt. For hackerne bliver stadig mere snedige, udtaler forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi, Jørgen S. Christensen. 

- Med stiftelse af EnergiCERT'en er energi- og forsyningssektoren kommet et vigtigt skridt videre i beskyttelsen af de forsyningskritiske systemer mod cyberangreb. Det er en vigtig brik i arbejdet for at sektoren kan fastholde sin høje forsyningssikkerhed, tilføjer juridisk direktør i Energinet Anette Ikast.

Oprettelsen af kompetencecenteret for cybersikkerhed er et led i den strategi for cyber- og informationssikkerhed i energisektoreren, der blev lanceret i januar 2019.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet