DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nye regionale vækstteams skal have fokus på grøn genstart af Danmark

Syv regionale vækstteams skal komme med anbefalinger til, hvordan regeringen bedst investerer i lokale erhvervsfyrtårne, så landet kommer godt igennem coronakrisen.

Hjælpepakker har holdt hånden under mange arbejdspladser i forbindelse med coronakrisen. Men når der skal sættes gang i økonomien igen, skal der investeres klogt, og det gøres bedst ved, at ressourcerne bliver brugt de rigtige steder.

Derfor ønsker regeringen sammen med Folketingets partier at oprette syv regionale vækstteams bestående af lokale repræsentanter fra erhvervslivet, fagbevægelsen, kommunerne, de tværkommunale erhvervshuses bestyrelser og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

I fællesskab skal de undersøge, hvordan der bedst investeres i at opdyrke lokale erhvervsfyrtårne, som kan genstarte væksten i de enkelte landsdele.

- Vi skal blive endnu bedre til at udnytte det lokale unikke potentiale, for der er stor forskel på, hvad styrkerne er i Nordjylland, Bornholm og Fyn. Med de nye vækstteams vil vi netop skræddersy indsatsen, så vi på tværs af virksomheder, myndigheder og ildsjæle skaber fundamentet for nye lokale erhvervsfyrtårne. Behovet for stærke virksomheder er kun blevet endnu vigtigere efter corona, og her vil de nye vækstteams vise vejen mod vækst, nye arbejdspladser og grønne løsninger i hele landet, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

 - De regionale vækstteams skal se på, hvordan de kan hjælpe iværksættere fra at have født en grøn idé til også at få den til at leve, så det batter noget i vores CO2-reduktion, siger Theresa Berg Andersen, Erhvervsordfører for SF.

Energiø, CO2-fangst og omstilling

Der bliver nedsat regionale vækstteams for Bornholm, Fyn, Hovedstaden, Midtjylland, Nordjylland, Sydjylland og Sjælland og øerne. De 7 regionale vækstteams og formænd skal i deres arbejde se på følgende temaer:

  • Vækstteam Bornholm: Grøn energi relateret til energiø (formand Henriette Hallberg Thygesen, A.P Møller Maersk)

  • Vækstteam Fyn: Maritime erhverv og robotter (formand Claus Jensen, Dansk Metal)

  • Vækstteam Hovedstaden: Life science (formand Lars Fruergaard Jensen, Novo Nordisk)

  • Vækstteam Midtjylland: Vandteknologi (formand Kim Nøhr Skibsted, Poul Due Jensen Fond, Grundfos Fond)

  • Vækstteam Nordjylland: CO2-fangst, lagring og udnyttelse (formand Michael Thomsen Lundgaard, Aalborg Portland A/S)

  • Vækstteam Sjælland og øerne: Biosolutions (formand Jørn Stryger, CP Kelco)

  • Vækstteam Sydjylland: Omstilling fra olie til grøn industri (formand ikke annonceret endnu)

Initiativet med de syv vækstteams får en positiv modtagelse af Dansk Industri.

- Det her initiativ er en rigtig god ide. Vækst og jobskabelse må ikke afgøres af postnummeret. Vi skal finde veje ud af coronakrisen, som åbner for muligheder og ny udvikling i alle dele af landet. Derfor hilser vi regeringens syv nye regionale vækstteams velkommen, siger medlemsdirektør Anders Søndergaard Larsen, DI.

Anbefalingerne fra de forskellige vækstteams skal være klar ved udgang af maj i år. Regeringen har sammen med Folketingets partier afsat 500 mio. kr. under årets finanslov fra det såkaldte REACT-EU-program til at realisere anbefalingerne fra de syv regionale vækstteams.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet