DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Nye markeder stod for en fjerdedel af alle ordrer i september
Rusland, Egypten, Marokko, Columbia og Vietnam stod for godt en fjerdedel af ordre af ny vindenergi i september, hvilket særligt Vestas har nydt godt af.
Foto: Vestas

Nye markeder stod for en fjerdedel af alle ordrer i september

Rusland, Egypten, Marokko, Columbia og Vietnam er voksende markeder for vindenergi, hvilket kommer særligt Vestas til gode.
9. OKT 2020 9.10

I september måned blev der globalt ordret 3,9 GW ny vindenergi, mens en fjerdel af ordrene kommer fra nye markeder, viser tal fra Wind Power Intelligence

Det er Rusland, Egypten, Marokko, Columbia og Vietnam, der alle markerede sig stærkt i september måned, hvilket kom især Vestas tilgode.

I en regulær en slutspurt for tredje kvartal sikrede Vestas sig 252 MW ordre i både Rusland og Egypten, en 53 MW aftale i Vietnam og en 20 MW aftale i Colombia, hvilket var Vestas' første bestilling i det sydamerikanske land. 

Vietnam har været et stærkt marked for Vestas, som allerede tilbage i august havde hentet ordre for 1 GW i Vietnam alene i 2020. Den samme grænse havde Vestas kort forinden krydset i Kina. 

Ordren i Rusland markederede ligeledes Vestas' stærke position, hvor man nu har fået mere end 1 GW ordre samlet set. 

Siemens Gamesa fik desuden en ordre på 301 MW vindenergi i Marokko i september, mens GE Renewable Energy sikrede sig en 60 MW ordre i Vietnam og en 87 MW ordre i Marokko. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet