DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

NorSea Group i norsk-belgisk joint venture på havvind

KORT NYT3. JUN 2021 9.29

NorSea Group, der blandt andet driver baseoperationer i Esbjerg og har kontor i Frederikshavn, har fundet sammen med belgiske Parkwind i et joint venture, som vil byde på opførelse af havvindmølleparker i de to norske områder, Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II, der begge ligger ud for Norges sydlige spids. Wilhelmsen gruppen er ligeledes med i alliancen.

Parkwind co-CEO Francois Van Leeuw siger, at succes på havvindområdet kræver en holdindsats. Parkwind vil således tage ti års erfaring med fra havvindområdet i Europa, mens NorSea har arbejdet med det norske offshore marked i mere end 50 år og har derfor en særlig indsigt i norske forhold og forsyningskæder. 

En lang række af lokale og internationale virksomheder og joint ventures ønsker at byde på Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II, som har et potentiale på op mod 4,5 GW. Blandt andet har en alliance bestående af Aker Offshore Wind, Aker Horizon og Statkraft og en anden alliance af Equinor, RWE og Hydro gået sammen for at byde på Sørlige Nordsjø II, som er det største af de to områder.

esl 

Tilmeld dig nyhedsbrevet