DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Norge åbner nye offshore-områder med 4,5 GW potentiale

Norges regering har åbnet op for to nye offshore områder på i alt 3.600 kvadratkilometer til bæredygtig energi.
15. JUN 2020 9.32

Norge har åbnet to nye offshore-områder for bæredygtige energi-projekter. 

De to områder, Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II, ligger begge ud for Norges sydlige spids. Utsire Nord ligger ud for Haugesund, mens Sørlige Nordsjø II ligger længere ude i Nordsøen og grænser op til Danmarks del af af Nordsøen. Dermed ligger Sørlige Nordsjø II med gode muligheder for også at kunne eksportere energi direkte til Danmark. 

De to områder, der tilsammen er på 3.600 kvadratkilometer, rummer et potentiale på 4,5 GW vindkraft, oplyser den norske regering. De to offshore områder vil åbne for bæredygtige energi-projekter ved årsskiftet. 

- Verden har brug for mere vedvarende energi i fremtiden, udtaler klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn. 

- Den verdensførende offshore-industri i Norge kan være på forkanten af at udvikle teknologier, der gør det muligt at nå norske og globale klimamål. Ved at investere i offshore vind kan vi både skabe nye jobs og reducere udledninger, siger Sveinung Rotevatn. 

Derudover har regeringen forslået at åbne et tredje område, Sandskallen-Sørøya Nord ud for Hammerfest i det nordlige Norge. Her har der været markante protester fra de lokale fiskere mod projekterne, som olie- og energiminister Tina Bru vil tage med i de videre overvejelser for et muligt projekt i regionen. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet