DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

World Energy Outlook:
Nødvendigt at styrke satsning på vedvarende energikilder

Under coronakrisen er CO2-udledning fra energiproduktion faldet med syv pct., men det er nødvendigt at følge op med investeringer i vedvarende energikilder, lyder det fra Det Internationale Energiagentur.
16. OKT 2020 12.01

Det Internationale Energiagentur (IEA) har præsenteret sin årlige World Energy Outlook-rapport, som i år kommer i lyset af den største disruption for energibranchen i årevis. 

Coronakrisen har mindsket den globale energiefterspørgsel med fem pct., hvilket har medført et fald på syv pct. i CO2-udledningerne derfra. Krisen har dog også medført et fald på 18 pct. for investeringer på energiområdet. 

Og det er vigtigt, at verdens nationer fortsat investerer i energiområdet, hvor der nu er en unik åbning for vedvarende energikilder, der er i medvind. 

- Hvis regeringer og investorer styrker deres investeringer for vedvarende energi, kan væksten for sol- og vindenergi bliver endu mere spektakulær og være en stor opbakning i forhold til klimakampen, siger IEA administrerende direktør Fatih Birol. 

Solenergi har i den seneste energirapport overhalet kul- og gaskraftværker som den billigste form for energi, og sammen med vind spiller en større og større rolle. 

Mens de globale CO2-udledninger har været på et lavere niveau under coronakrisen, forventer IEA, at udledninger vil nå tilbage på sit normale niveau, og det er derfor nødvendigt, at man fortsætter omstillingen til mere bæredygtige former for energi. 

- Verden gør langt fra nok til at mindske udledningerne i dag. Den økonomiske nedtur har for en stund mindsket udledninger, men lav økonomisk vækst er lav-udlednings strategi, siger Fatih Birol. 

esl

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet