Niras har fundet ny havvindchef
Thor Ugelvig Petersen skal være ny forretningschef og markedsdirektør inden for Offshore Wind Engineering i NIRAS. Han har en ph.d. i offshore vind fundamenter og havbundsinteraktion, og kommer fra en ledende rolle i DHI.
Foto: Niras

Niras har fundet ny havvindchef

Ansættelsen af Thor Ugelvig Petersen som ny forretningschef og markedsdirektør inden for Offshore Wind Engineering i Niras, markerer virksomhedens fortsatte satsning på grøn energiomstilling.
21. JUN 2022 10.02

NIRAS meldte tidligere på året ud, at rådgivervirksomheden de kommende år vil lave en stor, målrettet satsning inden for grøn energiomstilling, som man kalder GREENsition. Niras vil således dedikere 13 pct. af sit overskud de kommende år til netop dette område, og man er ved at ruste op med en lang række nye ansættelser.

En del af denne satsning har bl.a. fokus på at markere virksomheden inden for havvind. Derfor har rådgivningsvirksomheden hevet en erfaren herre ind som ny forretningschef og markedsdirektør for Offshore Wind Engineering i Niras. Den nye havvindchef bliver Thor Ugelvig Petersen, der har en ph.d. i offshore vind fundamenter og havbundsinteraktion. 

Thor Ugelvig Petersen kommer fra en ledende rolle i DHI, hvor han blandt andet har beklædt positionerne som Vice President for den globale forretningsenhed Offshore Wind og adm. direktør for DHI-Danmark.

- Ansættelsen af Thor Ugelvig Petersen er endnu et signal om, at vi ønsker at tiltrække de absolut bedste kapaciteter inden for bæredygtig energi og grøn omstilling. Vi ser en stor interesse for GREENsition fra både kunder og potentielle medarbejdere, og her spiller Niras ry som både foregangsvirksomhed inden for bæredygtighed og som en virkelig god arbejdsplads med fine udviklingsmuligheder afgjort ind, siger Carsten Heine Lund, der er Senior Vice President for Infrastruktur i Niras.

Thor Ugelvig Petersen skal indgå som en central del af GREENsition. Han vil primært stå i spidsen for at opbygge og udvide markedet for teknisk rådgivning inden for offshore vind området. Dette område rummer store potentialer de næste mange år som følge af den forventede eksplosive vækst inden for grøn energi.

- Jeg har hørt rigtig meget godt om Niras og har selv haft muligheden for at samarbejde med Niras’ eksperter gennem marine- og offshore-projekter. Ikke mindst det gode ry, den flade organisation og tilgangen til partnerskaber tiltaler mig. At jeg oven i købet får muligheden for at arbejde med forretningsudvikling i hjertet af den grønne omstilling er et drømmescenarie, siger Thor Ugelvig Petersen.

Thor Ugelvig Petersen har første dag hos Niras den 1. september.

amp