I fremtiden vil man kunne skimte havvindmøller fra vandkanten i New Jersey, viser denne illustration, hvor Ørsted er ved at opføre Ocean Wind. Nu åbner staten for endnu et udbud af havvind.
Foto: Ørsted

New Jersey åbner for endnu en kæmpe havvindmøllepark

New Jersey offentliggører udbud for sin anden havvindmøllepark. Ørsted opfører statens første havvindmøllepark på 1,1 GW.
14. SEP 2020 10.34

Myndighederne i New Jersey har enstemmigt stemt for et udbud af endnu en havvindmøllepark som skal have en kapacitet på 1,2-2,4 GW, oplyser statens offentlige forsyningsselskab NJBPU

Samtidig hed NJBPU enstemmigt godkendt statens 'Offshore Wind Strategic Plan' frem mod 2035, hvor man skal have opstillet 7,5 GW offshore vindenergi. 

- Dette andet udbud understreger ikke blot vores forpligtelse for at bekæmpe klimaforandringer og opnå 100 pct. ren strøm i 2050, men udbuddet sikrer ligeledes New Jerseys plads som førende i USA's voksende offshore vindindustri, siger New Jerseys demokratiske guvenør Phil Murphy. 

Udbuddet åbnede i sidste uge og lukker i december i år. NJBPU forventer at kunne kåre vinderne af udbuddet næste år til juni. 

Efter planen vil NJBPU vil frigive et tredje udbud i 2022 for en havvindmøllepark på minimum 1,2 GW. Frem til 2028 vil der blive åbnet for et nyt udbud hvert andet år. 

Ørsted vandt sidste år New Jerseys første udbud for en havvindmøllepark, Ocean Wind, som bliver det største enkeltstående vindprojekt i USA med 1,1 GW. Ocean Wind forventes at stå klar i 2024. 

Ørsted har den største udviklingskapacitet inden for havvind i USA og kan levere grøn energi til de syv delstater på den amerikanske østkyst, der allerede har givet tilsagn om at bygge mere end 20 GW havvindkapacitet i alt inden udgangen af 2035.

esl