DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
På trods af et underskud, er ledelsen i Bladt Industries godt tilfredse med 2019-regnskabet.
Foto: Bladt Industries

Nedskrivning fører til underskud hos Bladt Industries

En ekstraordinær nedskrivning på 85 mio. kr. i forbindelse med en uafklaret voldgiftsag gav Bladt Industries et underskud på 42 mio. kr. for 2019.
12. AUG 2020 11.46

Selvom der er et underskud på 42 mio. kr. på bundlinjen hos Bladt Industries i Aalborg, så er ledelsen godt tilfreds med udviklingen og skriver, at man er kommet styrket ud af 2019. 

Underskudet skyldes da også i høj grad en ekstraordinær nedsrkivning på 85 mio. kr. i forbindelse med en uafklaret voldgiftssag, som dermed har vendt et overskud til et underskud. 

- Ser man bort fra nedskrivningen, er vi tilfredse med resultaterne i Bladts kerneforretning. Vi er en sund og kundeorienteret virksomhed, som udvikler sig i den rigtige retning, siger administrerende direktør Klaus Steen Mortensen.

For at kompensere for underskudet, har Bladt Industries' ejere valgt at indskyde 150 mio. kr. i yderligere egenkapital for at styrke virksomheden og fortsat sigte mod vækst. 

Bladt Industries har øget sin omsætning med 49 pct., ligesom at man har næsten har fordoblet antallet af fastansatte fuldtidsmedarbejdere til 495 i 2019. 

Og væksten kan se ud til at fortsætte, da analysebureauet Wood Mackenzie vurderer, at efterspørgelsen efter offshore fundamenter til vindmøller vil fordobles hvert 4-5. år. 

- Med sådanne vækstrater følger hårdere konkurrence, færre subsidier og større leveringskrav til leverandørerne. Og derfor har vi i 2019 brugt rigtig mange kræfter på at effektivisere og gøre virksomheden klar til at konkurrere i en mere moden industri uden støtteordninger – ikke bare i Danmark og Norden, men på et globalt marked, siger Klaus Steen Mortensen.

Bladt Industries specialiserer sig i komplekse stålkonstruktioner indenfor vind og vedvarende energi, olie og gas energi samt infrastruktur.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet