DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Morten Østergaard vil have klimaaftale senest 26. juni
Inden den 26. juni skal regeringen indgå en klimaaftale med Folketingets partier, siger De Radikales leder, Morten Østergaard.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Morten Østergaard vil have klimaaftale senest 26. juni

De Radikales håber, at halvdelen af klimaambitionen nås i en klimaaftale, der skal på plads inden 26. juni.
5. JUN 2020 13.30

De Radikale kommer igen med krav til regeringen om at præsentere en klimaaftale, efter støttepartiet ellers har holdt igen med truslerne under coronakrisen. 

Nu er Morten Østergaard dog tilbage med sit krav til regerigen - og deadlinen er snart. 

- Der skal være en klimaaftale inden sommerferien, som markant reducerer Danmarks udledning af CO2. Som jeg vurderer det, så kan vi tage halvdelen af den udfordring, Danmark står overfor, hvis der er politisk vilje til det, siger Morten Østergaard (R) grundlovsdag. 

Dermed har regeringen 21 dage tilbage, før den mister støtten fra De Radikale, hvis der ikke kommer en klimaaftale.

- Vores opbakning til regeringen er betinget af, at vi har en ambitiøs klimaaftale inden 26. juni. Det tror jeg på, at vi har. Det er det, vores opbakning står og falder med. Og med ambitiøs mener jeg markant mere end det, regeringen har spillet ud med.

De Radikale ønsker blandt andet en 'grøn' skattereform med en afgift på CO2-udledning. Det er regeringen dog ikke med på i den nuværende situation, hvor mange virksomheder kæmper med faldende efterspørgsel i lyset af coronakrisen.

Morten Østergaard åbner dog for et kompromis, hvor afgiften først indfases over tid:

- Det har en meget stor betydning for os, om vi kan få truffet en principbeslutning om en skattereform baseret på en ensartet, stigende CO2-afgift. Derfor kommer jeg ikke til at udråbe ét tal eller ét specifikt tiltag til at være et ultimativt krav. Det, der er kravet fra os, er en klimaaftale, der er kan mærkes, siger Morten Østergaard.

Ritzau / esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet