DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Møllefirma skal undersøge konsekvenser for fugleliv bedre

Niras-rapport om fuglepåvirkning fra mølleprojekterne i Jammerland Bugt og Omø Syd bekræfter de overordnede konklusioner i VVM-redegørelser.
21. FEB 2020 9.23

Energistyrelsen vil bede bygherren European Energy supplere datagrundlaget om fugle i Jammerland Bugt, før der skal etableres vindmøller.

Det står tilbage, efter en ny uafhængig rapport fra konsulentfirmaet Niras er kommet med en uafhængig vurdering af effekten på fuglebestanden ved de to åben dør havvindmølleprojekter, som European Energy ønsker at opføre ved Omø Syd og Jammerland Bugt, oplyser Energistyrelsen.

Rapporten bekræfter de overordnede konklusioner om fugle i VVM-redegørelserne for projekterne, men finder altså, at der for det ene projekts vedkommende - Jammerland Bugt - er en svaghed i VVM-rapporten, så datagrundlaget om fuglene skal forbedres.

Energistyrelsen besluttede i efteråret 2019 på baggrund af den offentlige høring af VVM-rapporten for Jammerland Bugt at indhente en ekstern vurdering af rapportens afsnit om fugle for at skabe større sikkerhed for konklusionerne.

Der vil for begge projekterne skulle laves et VVM-tillæg, såfremt de foreliggende VVM’er godkendes, og bygherren ønsker at gå videre med projekterne. 

Læs Niras’ rapport Seaduck Assessment – Omø Syd and Jammerland Bugt Offshore Windfarms.

ka

Tilmeld dig nyhedsbrevet