DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Kirken kan stå i vejen for testcenter:
Lokalpolitiker raser mod vetoret

RINGKØBING-SKJERN: Testcentret i Lem Kær i Ringkøbing-Skjern Kommune står over for en mulig udvidelse, der blandt andet vil indeholde vindmøller på op til 270 meter samt Power-to-X og solcelleanlæg. Men en udvidelse skal blandt andet godkendes af Ribe Stift, da kirken har vetoret mod byggeri som påvirker landskabet omkring kirker. Den vetoret er dog helt i skoven, mener teknik- og miljøudvalget i John G. Christensen (S) ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Ingen burde have vetoret. Det er grundlæggende forkert. Jeg mener, at stifterne skal have ret til at gøre indsigelser ligesom alle andre. Der burde ikke være en særlig ret til for eksempel at bremse den grønne omstilling. Det er helt urimeligt, siger John G. Christensen.

Biskop i Ribe Stift, Elof Westergaard, vil ikke forholde sig til, om man vil benytte sig af sin vetoret, før det endelige projekt for energicentret i Lem Kær ligger klar. Kirkens vetoret kan dog underkendes af erhvervsministeren, hvilket senest skete i 2018. Den konkrete ansøgning om tilladelse til at udvide det eksisterende testcenter i Lem Kær ventes at komme til politisk behandling til september. 

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet