DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
LM Wind Power åbner ny fabrik i England
LM Wind Powers nye fabrik skal producere vinger til GE's Haliade-X-møller
Foto: LM Wind Power

LM Wind Power åbner ny fabrik i England

Fabrikken skal ligge i Teesside og vil være dedikeret til at producere vindmøllevinger til GE’s Haliade-X-mølle.
11. MAR 2021 10.04

Koldingbaserede LM Wind Power vil åbne og drive ny fabrik i Teesside i det nordøstlige England. Fabrikken bliver dedikeret til at fremstille de 107 meter lange vinger, som skal bruges til at GE’s Haliade-X-møller. 

- Vi er glade for at udvikle vores tilstedeværelse i Teeside og i Storbritannien med den nye fabrik, som er dedikeret til at producere offshorevinger. Udover at opføre og drive fabrikken ser vi frem til at bruge vores ekspertise til at oplære og rekruttere personale og etablere hele forsyningslinjen omkring fabrikken, siger Olivier Fontan, CEO for LM Wind Power. 

Fabrikken forventes at stå klar i 2023, og det forventes, at den vil beskæftige op mod 750 medarbejdere. Derudover vil den indirekte kunne beskæftige op til yderligere 1.500 personer i form at jobs der skal sikre forsyningslinjen til fabrikken. 

Møllevingerne som vil blive produceret på fabrikken skal blandt andet bruges i Dogger Bank-vindmøllepark. Som, når den står fuldt udbygget i 2026 med en kapacitet på 3,6 GW, vil være verdens største vindmøllepark.  

LM Wind Power er en af de førende producenter af vindmøllevinger til vindindustrien. I 2016 blev virksomheden solgt til General Electric i en handel til en værdi af 11,2 mia. kr.

amp

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet