DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ledende medarbejdere i olie- og gasindustrien forventer flere grønne investeringer

57 pct. af de ledende medarbejderne i olie- og gasindustrien forventer, at deres firma vil øge investeringerne i vedvarende energi i 2021. Det viser en undersøgelse foretaget af DNV GL.
1. FEB 2021 12.44

Olie- og gasindustrien bliver grønnere i fremtiden. I hvert fald melder 66 pct. af de adspurgte ledende medarbejdere fra industrien, at deres virksomhed arbejder hen imod at blive mindre CO2-udledende.

Det siger de i DNV GL’s undersøgelse "Turmoil and Transformation - The outlook for the oil and gas industry in 2021." Her er 1.010 ledende medarbejdere i olie- og gasindustrien blevet forespurgt om deres firmaers planer for 2021. 

De 66 pct. er en rekordhøj andel og også en stor stigning. Således var det kun 44 pct., der svarede at deres firma arbejdede mod at blive mindre CO2-udledende i 2018.

Ambitionen bakkes også op af investeringer. Ifølge 57 pct. af de adspurgte planlægger deres virksomhed i 2021 at øge investeringerne i vedvarende energi. Det er en stigning fra 44 pct. sidste år. Kun 21 pct. siger, at deres virksomhed vil øge investeringerne i olieprojeket i 2021. 

Undersøgelsen bygger på svar fra ledende medarbejdere såsom bestyrelsesmedlemmer og ledende ingeniører fra et bredt udsnit af olie- og gasindustrien. 

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet