Kristian Jensen: Det er fantastisk med Ringkøbing-Skjern
Borgmester Hans Østergaard (V) og Ringkøbing-Skjern høstede ros som grøn foregangskommune af CEO for Green Power Denmark Kristian Jensen.
Foto: Jesper Ernlund Lassen, DK Medier

Westwind Challenge:
Kristian Jensen: Det er fantastisk med Ringkøbing-Skjern

Nytiltrådt direktør for Green Power Denmark vil have flere kommuner til at levere grøn strøm, som Ringkøbing-Skjern Kommune gør det.
28. MAJ 2022 18.30

RINGKØBING-SKJERN: Den forhenværende toppolitiker Kristian Jensen kom ikke alene med sin kæreste sangeren Pernille Rosendahl til Westwind Challenge, han kom også med et budskab til Danmarks kommuner sammen med en kæmpe ros til hovedværten for dagens el-bils-løb Westwind Challenge. 

- Det er fantastisk med Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor der er mange vindmøller og vedvarende energi. Ringkøbing-Skjern er bare nummer et i Danmark med vedvarende energi. Det drejer sig jo om at sætte fokus på den grønne omstilling og gøre det konkret, siger Kristian Jensen.

Han har også et råd til de danske kommunerne om, hvordan de får sat fremdrift i deres grønne omstilling.

- Kommunerne skal gå ind i en aktiv dialog med producenterne af vedvarende energi. Andre kan jo gøre det samme som Ringkøbing-Skjern Kommune, siger Kristian Jensen.

Og der skal også en klar holdningsændring til hos den enkelte borger, hvis projektet med den grønne omstilling skal lykkes.

- Der er bare behov for, at der bliver gjort op med den gamle holdning, der hedder: Not in my backyard, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling inden 2030, ellers når vi det ikke, slår Kristian Jensen fast.

Rosen til vandkantskommunen Ringkøbing-Skjern stoppede heller ikke, da Kristian Jensen indtog scenen.

- I leverer ligeså meget grøn strøm som 70 andre kommuner gør tilsammen - SÅDAN! Hvis andre kommuner gjorde det sammen, så ville vi være et helt andet sted, lød det fra Kristian Jensen.

Manglende infrastruktur til den grønne strøm 

Kristian Jensens egen organisation Green Power Denmark har fuldt fokus på at øge energiproduktionen.

- Vores organisation skal fokusere på, at vi skal producere tre gange så meget grøn energi indenfor en meget kort årrække. Samtidig mangler vi flere kabler til at transportere den grønne strøm med, siger Kristian Jensen.

At der kun blev sat tre landbaserede vindmøller op sidste år i Danmark er også noget, der skal ændres.

- Det skal være muligt at sætte flere vindmøller op, sagde Kristian Jensen.

Han gjorde samtidig opmærksom på, at der ikke er behov for offentlige midler til den forehavende.

- Det skal være en lovgivning, der gør det lettere at sætte vedvarende energi op.

Det var ikke kun som kæreste, at Kristian Jensen havde taget sin kæreste Pernille Rosendahl med til Westwind Challenge. Hun optrådte nemlig med en minikoncert.

Kristian Jensens job som CEO for Green Power Denmark er i København, og derfor bor han nu delvist hos kæresten samme sted.

- Jeg bor også i Herning stadigvæk, for vi har mange medlemmer, som jeg skal besøge i Jylland, siger Kristian Jensen om vigtigheden af at være tæt på Produktionsdanmark.

Også med hensyn til skiftet til el-bil har Kristian Jensen allerede taget springet.

- Jeg får en BMW EM3, og det var en del af min ansættelseskontrakt, men der er leveringtid på den. Så jeg får den først til årsskiftet, fortæller Kristian Jensen.