DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Konstruktionen af verdens største flydende havvindmøllepark sat i gang
Equinor har sat gang i konstruktionen af verdens største flydende vindmøllepark, Hywind Tampen, som i fremtiden vil kunne forsyne Equinors boreplatforme i Nordsøen med grøn strøm.
Foto: Equinor, illustration

Konstruktionen af verdens største flydende havvindmøllepark sat i gang

Konstruktionen af Equinors kommende flydende vindmøllepark Hywind Tampen er nu officielt startet. Equinor chef kalder Hywind Tampen for et nyt kapitel for Norge som energination.
2. OKT 2020 9.53

Det bliver verdens største flydende havvindmøllepark, når Hywind Tampens 11 vindmøller med en samlet kapactitet på 88 MW.

Nu er konstruktionen af de 11 vindmøller og deres flydende fundamenter officielt skudt igang, hvor Norges statsminister Erna Solberg trykkede på startknappen for en af maskinerne.

Dermed blev der også sat gang i et nyt kapital i Norges historie som energination, mener Equinors CEO Eldar Sætre.

- Hywind Tamoen er et nyt kapitel i Norges fortælling som energination, siger Eldar Sætre. 

- 80 pct. af verdens offshore vindpotentiale er placeret i områder på dybt hav og som er tilgængeligt for flydende vindenergi. Hvis vi med et projekt som Hywind Hampen kan gøre flydende vindenergi konkurrencedygtig med andre former for energi, vil teknologien kunne levere storskala vedvarende energi og bidrage til en mere bæredygtig global energiforsyning, siger Eldar Sætre. 

Siemens Gamesa står for at skulle levere vindmøllerne, mens Kværner skal levere fundamenterne. Equinor skal drive projektet og ejer projektet. 

Hywind Tampen skal placeres på oliefelterne Snorre og Gullfaks i den norske sektor af Nordsøen, hvor de flydende vindmøller kan levere omkring 35 pct. af det årlige elforbrug til de fem Equinor-platforme, som er i brug på de to felter. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet