DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Klimaaftale sætter turbo på havvind

Med klimaaftale sætter et bredt flertal i Folketinget turbo på udbygningen af havvind i Danmark, hvilket også er godt nyt for Danske Rederier.
22. JUN 2020 13.48

Den nye klimaaftale er ikke kun godt nyt for klimaet og vindindustrien, men også for Danske Rederier.

I dag beskæftiger næsten 200 danske fartøjer sig med havvind, og med udsigten til etableringen af to nye energiøer og en enekeltstående havvindmøllepark, er der spændende udsigter for de danske rederier, lyder det fra brancheorganisationen. 

- Havvind er allerede i dag en stor forretning for mange danske rederier, og beslutningen om at udvide kapaciteten i Danmark gør spillepladen større og giver rederierne mulighed for at vækste. Det giver arbejdspladser i hele Danmark, udtaler administrerende direktør i Danske Rederier Anne H. Steffensen.

I løbet af en havvindmølleparks levetid, kommer 17 forskellige typer af skibe i spil, skriver Danske Rederier og fremhæver Danmarks styrkeposition indenfor eksempelvis offshore-installationer

- Hvad enten vores rederier har specialiseret sig i at installere turbiner  eller sejle sejlemandskab frem og tilbage, er stærke maritime kompetencer en forudsætning for udbygningen af havvind. Det får vi nu endnu mere brug for i Danmark, og vi er selvfølgelig glade for på den måde at kunne bidrage til den grønne omstilling, siger Anne H. Steffensen.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet