DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Kina og USA vil kæmpe for klima sammen
USA's klimaudsending, John Kerry, og Kinas ditto, Xie Zhenhua, er på møder i Kina i denne uge blevet enige om, at de to lande skal arbejde sammen om håndtering af klimakrisen. Her ses Kerry (bagerst) på vej til et hotel i Shanghai.
Foto: Aly Song, Reuters

Kina og USA vil kæmpe for klima sammen

Kina og USA forpligter sig til at samarbejde om håndtering af klimakrisen. Det giver medvind til Joe Bidens klimaambitioner forud for digitalt klimatopmøde senere denne uge med blandt andre statsminister Mette Frederiksen.
19. APR 2021 10.52

Kina og USA forpligter sig til at indgå et samarbejde om at modvirke klimaforandringer. Det oplyste de to stormagter i en fælles erklæring lørdag.

Erklæringen blev til efter samtaler i Shanghai mellem præsident Joe Bidens særlige klimaudsending, John Kerry, og dennes kinesiske kollega, Xie Zhenhua.

- USA og Kina er forpligtede til at samarbejde med hinanden og med andre lande for at håndtere klimakrisen med den alvor og hurtighed, som det kræves, hed det i udtalelsen.

Mødet mellem Kerry og Zhenhua fandt sted over to dage tidligere i denne uge. John Kerry blev dermed den første fra Joe Bidens regering til at besøge Kina.

Det gav håb om, at de to lande kan stå sammen mod den globale udfordring, som klimaforandringer udgør, til trods for "skyhøje spændinger på adskillige andre områder", skriver nyhedsbureauet AFP.

Klima på digital dagsorden

På torsdag og fredag er den amerikanske præsident Biden vært for et digitalt klimatopmøde. 40 politiske ledere er inviteret. Deriblandt statsminister Mette Frederiksen (S). Kinas præsident, Xi Jinping, har ikke bekræftet, om han deltager.

Biden skrev i sin invitation 26. marts om mødet, at "det bliver en vigtig milepæl frem til FN's klimakonference (COP26) i november i Glasgow".

I modsætning til forgængeren Donald Trump har Biden gjort klimaspørgsmålet til en af sine topprioriteter. Som en af sine første handlinger i Det Hvide Hus tilsluttede han igen USA Parisaftalen fra 2015, som Trump havde trukket USA ud af.

Det var John Kerry, der som daværende udenrigsminister forhandlede på vegne af USA i Paris.

Ritzau

Tilmeld dig nyhedsbrevet