DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Kabelproblemer kan koste Ørsted tre mia. kr.
Kabelproblemerne kan omfatte op mod ti af Ørsteds havvindmølleparker. Ørsted undersøger lige nu, hvor omfattende problemet er.
Foto: Ørsted

Kabelproblemer kan koste Ørsted tre mia. kr.

Et nyligt opdaget problemer med kablerne ved op til ti af Ørsteds havvindmølleparker kan blive dyrt for energigiganten. Ørsted har allerede hensat 800 mio. kr. til problemet.
3. MAJ 2021 13.34

Ørsted har for nyligt opdaget et problem ved deres kabler, hvor beskyttelsesystemet (CPS) ikke har virket efter hensigten og i værste fald kan have beskadiget kablerne til op mod ti af Ørsteds havvindmølleparker. 

Ifølge Ørsteds kvartalsrapport skyldes det, at en del af beskyttelsen, der blandt andet består af sten, flytter rundt på sig nede på havbunden og altså kan komme til at ødelægge kablerne. 

Det er kun for nyligt, at Ørsted er blevet opmærksom på problemet og er derfor fortsat ved at undersøge, hvor omfattende problemet er. 

Ørsted oplyser selv, at man kun forventer, at havvindmølleparkerne vil blive taget ud af drift i en kort periode i forbindelse med reperationerne.

Et tidligt estimat viser, at det kan koste Ørsted cirka tre mia. kr. fra 2021 til 2023 med de største udgifter i 2022 og 2023. Ørsted hensætter allerede i første kvartal i år 800 mio. kr. til problemet. 

- Det kan både være mere omfangsrigt eller mindre omfangsrigt. Det er vores bedste bud på nuværende tidspunkt, men det er tidligt, siger finansdirektør Marianne Wiinholt til Ritzau Finans.

Trods kabeproblemerme fastholder Ørsted forventningerne til årsregnskabet.

I første kvartal havde Ørsted et driftsresultat på 4,9 mia. kr., hvilket er 1,9 mia. kr. mindre end første kvartal 2020. Det lavere driftsresultat skyldes blandt andet særligt gunstige vindforhold sidste år samt salget af Radius. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet