DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Innovationsfonden udpeger de bedste klimaløsninger
Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Innovationsfonden udpeger de bedste klimaløsninger

Forskere og topchefer fra Realdania, World Economic Forum, Lego, Københavns Lufthavn, Ørsted og mange flere er gået sammen om at udpege de bedste klimaløsninger, der er til rådighed.

Forskere og topchefer har i samarbejde udpeget de bedste klimaløsninger i en ny rapport fra Innovationsfonden. Det er blevet udgivet i et omfattende idékatalog, hvor løsningerne er delt op i landbrug og fødevarer, bygninger, energi, industri og transport inklusiv en vurdering af, hvor stor en virkning hvert tiltag vil have. 

Alle fem områder omfatter løsninger, hvor dansk innovation har potentiale for at skabe den største reduktion af C02-udledning forankret i danske styrkepositioner inden for forskning, erhvervsliv og regulering.

Innovationsfondens forslag skal være med til at gøre det muligt at indfri de politiske målsætninger om at reducere Danmarks samlede udledning af klimagasser med 70 pct. i 2030 – og bane vejen for Danmark som nuludledningssamfund i 2050. 

- Uret tikker i klimakampen. Vi skal handle hurtigt, ambitiøst og effektivt. Derfor glæder jeg mig over, at klimapanelet med sit arbejde har gjort os klogere på, hvordan Innovationsfonden investerer i de mest effektive klimaløsninger. Det er ret unikt, at det her arbejde er sket i fællesskab mellem forskerne, som jo skal finde teknologierne og løsninger, og så virksomhederne, som skal omsætte det til konkrete produkter, der gør en forskel for klimaet, siger Innovationsfondens konstituerede direktør, Tore Duvold. 

Blandt klimaløsninger er der velkendte tiltag som vind- og solenergi, kamp mod madspild, fjernvarme og -køling, og cirkulær økonomi, men også tiltag som CO2-'støvsugere', telepresence, der er en slags Skype på hjul, alternative cementblandinger, eller tagfarme. 

Blandt personerne bag rapporten er blandt andre tidligere EU klimakommisær og nuværende formand for Concito, Connie Hedegaard, formand for Realdania, Jesper Nygaard, og Emily Farnworth, Head of Climate Changer for World Economic Forum. Derudover er der desuden forskere fra DTU, Københavns Universitet og Aalborg Universitet ligesom ledere fra Lego, Aalborg Portland, Københavns Lufthavn, Ørsted og mange flere. 

Idékataloget kan ses her, mens rapporten kan læses her

Tilmeld dig nyhedsbrevet