DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

For første gang i ti år:
Ingen nye havvindmøller opstilles i Tyskland i 2021

Flere tyske interessenter i vindenergi opfordrer til politisk handling, da der ikke bliver sat en enste ny havvindmølle op i landet i 2021.
19. JUL 2021 13.45

I hele kalenderåret 2021 vil der ikke blive opført en eneste ny havvindmølle i Tyskland. Det er første gang i ti år, at det har været tilfældet, og det bekymrer en række interessenter indenfor offshore vindenergi i Tyskland, hvilket de giver udtryk for i et fælles statement. 

Ifølge parterne bag statementet, som er brancheorganisationerne BWE, BWO, den tyske fond Offshore Wind Energy, VDMA Power Systems og WAB, kalder den manglede ekspansion på politisk handling. Pausen i udvidelsen af havvindenergi skyldes nemlig ikke manglede interesse fra investorer, men kommer derimod som en konsekvens af manglede politiske ambitioner, lyder anken.

Derfor vil man have politikerne til at øge ambitionerne for offshore vindenergi og bane vejen for yderligere ekspansioner.

"Offshore vindindustrien har som forventet opfyldt ekspansionsmålet for 2020 og er for længe siden blevet en grundpille i energiomstillingen. Offshore vindenergi er pålidelig og konkurrencedygtig. Den er en vigtig økonomisk drivkraft og vil fortsat spille en nøglerolle i at opnå Tysklands for nylig øgede klimamål," skriver parterne og fortsætter:

"Imidlertid har nogle aktører på markedet enten allerede forladt offshore vindindustrien helt eller er flyttet til andre lande. Dette kan tilskrives stigende international konkurrence samt mangel på udsigter til nye offshore vindmølleprojekter i Tyskland. Denne udvikling må tyske politikere ikke længere sidde overhørig. Derfor er der behov for hurtig industripolitisk handling," lyder det i statmentet. 

Konkret opfordrer parterne til, at den tyske regerings mål om at opnå klimaneutralitet inden 2045 bør følges op med konkrete ekspansionsmål for både offshore vind og produktion af grøn brint.  

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet