DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Hollandsk gasplatform skal have strøm fra tyske vindmøller

KORT NYT29. APR 2021 12.43

Equinor har fået meget opmærksomhed for deres planer om at koble en flydende havvindmøllepark til sin Troll A-platform. Det vil fortsat være den første flydende havvindmøllepark, der kobles til en platform, men det bliver ikke den eneste platform, der kan kobles til vedvarende vindkraft.

En hollandsk gasplatform i den hollandske sektor af Nordsøen skal kobles op til den tyske Riffgat havvindmøllepark, skriver Expronews. Det sker, efter at selskabet ONE-Dyas i sidste uge kunne indlevere deres planer for at indvinde gas i sektor N05-01 nær Groningen. 

Det bemærkelsesværdige er dog, at ONE-Dyas har indgået en aftale med tyske Enova Energiesysteme EWE om at trække kabler fra Riffhar Offshore Wndpark til den kommende platform. Havvindmølleparken, der består af 30 Siemens-vindmøller, ligger i forvejen lige på grænsen til Holland. Faktisk ligger den så tæt på hollandsk havbund, at den hollandske regering tidligere har klaget over opførelsen, da de mente, at vindmølleparken krydsede over den maritime landegrænse. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet