DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

HitecVision samler 20 selskaber i ny koncern

En koncerndannelse skal skabe sikkerhed omkring de enkelte virksomheder og samlet gå imod en mere bæredygtig fremtid.
14. FEB 2020 10.53

Det norske aktieselskab HitecVision har besluttet at samle 20 af deres selskaber fra blandt andet olieindustrien i en ny koncern som får navnet Moreld.

Den nye koncern vil have omkring 3.600 ansatte og de 20 selskaber har i 2019 haft en samlet indtægt på godt 6,5 mia. kr., og et overskud før skat på omkring 360 mio. kr. 

HitecVision har igangsat koncerndannelsen for at skulle klæde selskaberne på til en tid, hvor olieindustrien har været i nedgang, og hvor flere af de enkelte selskaber har vist skuffende regnskaber. Koncerndannelsen skal skabe sikkerhed om de enkelte virksomheder, som vil fortsætte under deres eget navn. 

- I dagens konkurrenrende marked er størrelse endnu vigtigere. Med Moreld får vi sådan en størrelse, siger Endre Folge, nyligt udpeget CEO hos Moreld.

Flere af virksomhederne i portfoliet er allerede begyndt at arbejde mod at rette ind med mere bæredygtige aktiviteter og investeringer, hvilket man vil fortsætte med i den nye koncern.

- Udover den teknologiske know-how, der allerede eksisterer i virksomhederne, er de karakteriseret af deres fokus på bæredygtighed og med ESG- og HSEQ-principper. Det er kerneværdier, som Moreld vil tage med fra olieindustrien, og som vil være en konkurrencemæssig fordel, når vi vokser ind i nye markeder, siger Endre Folge videre. 

Den nye koncern vil indeholde mere end bare oliesleskaber. Blandt de sammenlagte virksomheder er blandt andet Vryhof, som arbejder med flydende offshore vindmøller, og Global Maritime, som arbejder med offshore fiskefarme. 

Endre Folge siger dog, at Moreld sigter mod at beholde deres førende position i olieindustrien, men at det er vigtigt at udvide sine aktiviteter i en bæredygtig retning. 

esl

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet