Hirtshals Havnefond modtager årets Vindmøllepris
Hirtshals Havefond har modtaget Wind Denmarks Vindmøllepris 2020.
Foto: Emil Staulund Larsen

Hirtshals Havnefond modtager årets Vindmøllepris

Hirtshals Havnfond får årets Vindmøllepris ved Wind Denmarks årsmøde for deres opførelse af Danmarks første fire støttefrie vindmøller, der viser nye veje for vindmøller i Danmark.
2. SEP 2020 15.08

Hirtshals Havnefond er ved Wind Denmarks årsmøde blevet kåret til vinderne af Wind Denmarks Vindmøllepris 2020.

Hirtshals Havnefond modtager prisen for opførelsen af fire vindmøller på Østhavnen i Hirtshals, som i øvrigt er Danmarks første støttefrie vindmøller, hvor man sikrede sig en stærk lokal opbakning blandt lokale borgere og virksomheder. 

- Det er en helt unik lokal opbakning, som de fire vindmøller har fået. Det er en milepæl i den grønne omstilling og viser, at man kan gå nye veje, fortæller Kristian Jackobsen, formand for Wind Denmarks Ejerforum. 

De fire Vestas-vindmøller er hver mere end 150 meter høje og har været med til at gøre Hirtshals' elregnskab grønnere. Derudover skaber vindmøller også økonomisk aktivitet på havnen. Jyske Bank har eksempelvis købt en af vindmøllerne for at nå deres klimamål, mens en anden vindmølle er solgt i andele til 360 lokale småinvestorer. 

- Den lokale forankring var helt central for projektet, ligesom vind selvfølgelig også er vigtig for projektet. Derudover skal viljen selvfølgelig også være der, fortæller Jens Peter Lunden, som tog imod prisen på vegne af havnefonden. 

De sidste to vindmøller er reserveret til projekter i fremtiden, som skal være med til at gøre havnen til et attraktivt sted at flytte en virksomhed til.

- Vi vil meget gerne kan lokke virksomheder til havnen, som vindmøllerne kan levere strøm til, om det så er datacentre eller PtX. I kommer bare, opfordrer Jens Peter Lunden de tilhørende ved Wind Denmarks årsmøde. 

Blandt de tidligere vindere af prisen, der strækker sig tilbage til 1990, er blandt andet politikere som Svend Auken og Connie Hedegaard, TV-vært og vejrekspert Jesper Theilgaard. I 2019 modtog Anders Eldrup vindmølleprisen for indsats med at transformere Dong Energy til Ørsted. 

 

Nyhedsbrev