DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Handel mellem Andel og Ørsted endegyldigt på plads
Seas-NVE skiftede i sidste uge navn til Andel for at markere købet af Radius og som en hyldest til selskabets oprindelse som andelsselskab.
Foto: Andel / Seas-NVE

Handel mellem Andel og Ørsted endegyldigt på plads

Flere end en mio. husstande og kunder, 19.000 kilometer elnet, østsjællandske gadelamper og 750 medarbejdere fra Ørsted bliver nu en del af energi- og fibernetkoncernen Andel, tidligere kendt som Seas-NVE.
31. AUG 2020 10.26

Der er i dag sat endeligt punktum i en handel, der blev indledt tilbage i juni 2018. I september 2019 blev køberen fundet, idet Seas-NVE erhvervede Radius Elnet samt Ørsteds privatkunde- og udelysforretning for 21,3 mia. kr. Handlen blev godkendt i juni, og nu overtager Andel nu formelt medarbejdere, kunder og aktiver fra Ørsted. 

Flere end en mio. husstande og kunder, 19.000 kilometer elnet, østsjællandske gadelamper og 750 medarbejdere fra Ørsted bliver derfor nu en del af energi- og fibernetkoncernen Andel, tidligere kendt som Seas-NVE.

- Danmark og Norden får en stærk og ledende energi- og fibernetkoncern i den absolutte sværvægtsklasse. Med de kompetencer og muskler, vi nu får, kan vi indtage en central lederrolle i den digitale og den grønne omstilling. Vi vil være med til at sikre den ambitiøse målsætning om at reducere udledningen af CO2 med 70 pct. i 2030, lover Jesper Hjulmand.

I forbindelse med handlen Seas-NVE både fået ny koncerndirektion og nyt navn, Andel. 

Med handlens afslutning bliver Andel det største danske energi- og distributionsselskab. 2,8 mio. kundeforhold og 40 pct. af al transporteret el i det danske distributionsnet samlet i én koncern vil udløse stordriftsfordele med fortsat faldende tariffer og nye smarte, energiløsninger til de danske hjem. 

esl

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet