DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Haldor Topsøe og amerikanere vil opføre 100 MW grøn ammoniakfabrik

Sammen med det amerikanske investeringsselskab AQM Capital LLC (Aquamarine) har Haldor Topsøe planer om at opbygge en den fabrik med 100 MW elektrolysekapacitet, der skal fremstille brint. Brintet skal efterfølgende videre behandles til grøn ammoniak.
18. MAR 2021 13.38

Danske Haldor Topsøe og det amerikanske investeringsselskab Aquamarine har underskrevet en hensigterklæring om at opføre en grøn ammoniak fabrik, der skal ligge i Tyskland.

Fabrikken vil få en elektrolysekapacitet på 100 MW og skal fremstille grøn brint. Brinten skal efterfølgende viderebehandles til 300 ton grøn ammoniak dagligt, oplyser Haldor Topsøe.

Fabrikken vil gøre brug af Haldor Topsøes SOEC-teknologi og er tænkt som den første etape i et storskalaprojekt, der skal producere grøn ammoniak til shippingindustrien eller til brug som gødning. 

- Vi ser frem til at samarbejde med Aquamarine om vores SOEC-og ammoniakteknologi. Vi er drevet af vores ambition om at blive anerkendt som førende inden for CO2-reducerendeteknologi inden 2024. Dette projekt vil med sin innovation, banebrydende teknologi og skalerbarhed være et skridt på vejen mod det mål, siger Amy Hebert, Chief Commercial Officer, Haldor Topsøe.

Aquamarine vil stå for at udvikle og søge tilladelser til fabrikken, som er planlagt til at skulle lige i det nordlige Tyskland tæt på allerede opførte vindmølleparker. Projektet afhænger dog stadig af en endelig investeringsbeslutning.

 - Vi er meget glade for at arbejde sammen med Haldor Topsøe om den kommercielle anvendelse af deres banebrydende SOEC-teknologi for at bringe grønne produkter på markedet som en del af den globale omstilling mod mindre CO2-udledning, siger Joel H. Moser, grundlægger og CEO hos Aquamarine.

amp

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet