DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

International rapport:
Grøn omstilling giver overskud på den lange bane

Der er en stor gevinst at hente på den lange bane ved at omstille til mere grøn energi, viser en ny international rapport. Omvendt vil den globale økonomi blive stærkt svækket, hvis man ikke skruer op for de grønne ambitioner.
22. MAJ 2020 12.30

Verden skal investere endnu mere i grøn energi og øge ambitioner - og man skal gøre det for sin egen skyld. Sådan er opfordringen i en ny international rapport, der er publiceret i tidskriftet Nature Communication

Rapporten 'Self-preservation strategy for approaching global warming targets in the post-Paris Agreement era' beskriver, hvordan det på den lange bane klart kan betale sig at investere i grøn omstilling. 

Grøn omstilling skal derfor ses som en 'selvforsvars-strategi', og investeringerne vil give et økonomisk netto overskud frem mod 2100. 

Ifølge rapporten vil den globale økonomi blive svækket med mellem 126 og 616 trillioner dollar, hvis verdens lande blot følger deres nuværende løfter, som ifølge forskerne bag rapporten ikke er tilstrækkelige til at holde temperaturstigningerne under 1,5 eller 2 grader.

Hvis landene ikke holder deres grønne løfter, vil den økonomiske konsekvens være endnu hårdere, hvor særligt de fattigste lande, vil blive hårdt ramt. 

Omvendt viser en rapport fra The International Renewable Energy Agency (IREA), at der er store gevinster at vinde her og nu ved at investere i grøn energi, skriver The Guardian

Her er op mod 100 trillioner dollar at hente frem mod 2050 ved at investere i grøn omstilling, lyder IREA's konklusion. 

esl

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet