DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Green Hydrogen Systems har ny fabrik klar

Koldingvirksomhedens 150 MW elektrolyseanlæg er nu klar til produktion. På sigt kan den opgraderes til en kapacitet på 1.000 MW.
3. MAR 2021 9.14

Green Hydrogen Systems har afsluttet opførslen af sin 4.500 kvm store fabrik i Kolding. Fabrikken har kapacitet til at producere elektrolyseanlæg på 150 MW.

Anlægget kan dog let udvides, og nabogrundene er allerede købt, så der på sigt kan produceres elektrolyseanlæg med en kapacitet på op til 1.000 MW om året.   

- Skalerbarhed var en af de vigtigste faktorer i valg af placering og design til de nye faciliteter. Når projektet er helt færdiggjort, vil vores nye anlæg være en af de største elektrolysefabrikker i Europa, siger Green Hydrogen Systems CEO, Sebastian Koks Andreassen

Den nye fabrik skal være med til at imødekomme en forventet kæmpestigning i efterspørgslen. En stigning, der blandt andet er hjulpet på vej af EUs brintstrategi, der sigter efter en samlet elektrolysekapacitet på 6.000 MW i 2024 og 40.000 MW i 2030.

Færdiggørelsen af første fase af den nye elektrolysefabrik er kun en af mange ting, der er sket i den koldingensiske elektrolyse-producent på det seneste. I december landede virksomheden en investering fra A.P. Møller Holding på 149 mio. kr.

Kort efter indlemmede virksomheden også to prominente medlemmer i bestyrelsen i form af Thomas Thune Andersen, der blandt andet er bestyrelsesformand for Ørsted, og tidligere CEO i Nordea Christian Clausen.

amp

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet