DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Green Hub Denmark udvider bestyrelsen

Med en udvidelse af bestyrelsen ønsker Green Hub Denmark at sikre involvering og højt aktivitetsniveau på tværs af hele Nordjylland.
11. MAR 2021 14.24

For at sikre en bred geografisk repræsentation af hele regionen i bestyrelsen har Green Hub Denmark besluttet sig for at udvide bestyrelsen med to medlemmer.

Således indtræder Lars Peter Christiansen, der er administrerende direktør for Thy-Mors Energi og Niels Arnold Lund,  der er bestyrelsesformand for Skagen Havn i Green Hub Denmark bestyrelse.

- Det er to meget kompetente kræfter, der nu tilføres Green Hub Denmark. Lars Peter Christiansen og Niels Arnold Lund kommer begge med indgående brancheindsigt fra henholdsvis Thy-Mors Energi og Skagen Havn, og samtidig får bestyrelsen sikret en bred geografisk dækning i Nordjylland. Jeg ser frem til et tæt samarbejde til gavn for grøn omstilling og vækst i Nordjylland, siger Lene Espersen, Bestyrelsesformand for Green Hub Denmark.

Samarbejde en nødvendighed

Green Hub Denmark blev etableret i maj 2020, og i sensommeren 2020 sluttede samtlige nordjyske kommuner og Region Nordjylland sig til partnerskabet, og de samlede investeringer i Green Hub Denmark fik et skub opad til 7,5 mia. kr. 

Fonden vil gøre Danmark og Nordjylland til samlingspunkt for morgendagens grønne løsninger og gøre Nordjylland til et af verdens førende storskala testcentre for grøn omstilling for virksomheder og andre aktører, der har grønne idéer og produkter, som skal testes og demonstreres i en real-life kontekst, inden de er helt markedsparate.

Lars Peter Christiansen ser frem til at give sig i kast med bestyrelsesarbejdet. Han mener, at parnerskaber er nødvendige for at nå i mål med den grønne omstilling. 

- Stærke partnerskaber for handling er vigtige elementer i den grønne omstilling. Vores samfund står over for nogle udfordringer, som har størst chance for at blive løst, hvis vi gør det i fællesskab. De stedbundne ressourcer som vind, sol, bølger og undergrund bør bringes i spil, for de kan gøre Nordjylland til frontløber, når det gælder carbon capture og Power-to-X. I den proces spiller Green Hub Denmark en vigtig rolle i forhold til at tiltrække forsknings- og demonstrationsaktiviteter til det nordjyske, siger han.

Efter udvidelsen af bestyrelsen i Green Hub Denmark tæller den nu i alt 12 medlemmer.  

amp

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet