DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Google udligner hele sit CO2-aftryk tilbage til 1998

I 2030 ønsker Google at være helt CO2-fri. Det følger, efter at virksomheden har været CO2-neutral i flere år og har været en af verdens største forbrugere af vedvarende energi. Flere investeringer i sol- og vindenergi på vej.
16. SEP 2020 10.13

Igennem flere år har Google været en storforbruger af grøn energi. Det har nu resulteret i, at den amerikanske it-virksomhed kan annullere hele sit CO2-aftryk med tilbagevirkende kraft.

Ifølge Google har virksomheden været CO2-neutral siden 2007. Men nu rækker neutraliteten tilbage til stiftelsen i 1998 - altså ni års CO2-neutralitet ekstra.

Samtidig med Googles udligning af CO2-aftrykket, har virksomheden sat sig en målsætning for de kommende år.

I 2030 vil Google være helt CO2-fri. Det vil sige, at virksomheden kun vil bruge grøn energi i alle sine datacentre og kontorer rundt om i verden.

Google oplyser selv, at den er den første virksomhed af sin størrelse til at have en sådan målsætning.

- Det er et ekstremt vidtrækkende og krævende mål, lyder det fra Google i pressemeddelelsen.

- Mange ønsker at blive CO2-neutrale, men at være helt fossifri 24 timer i døgnet rækker langt videre, blandt andet fordi solen ikke skinner hele tiden, og vinden ikke blæser hele tiden.

I dag er Google allerede en af verdens største forbrugere af vedvarende energi. Fremover vil investeringerne i sol- og vindenergi blive udvidet yderligere.

Google købte sidste år sin første offshore vindmøllepark, hvor IT-giganten købte dele af den belgiske Norther Wind Farm på 370 MW, hvor Google aftog 92 MW.  

Flere danske virksomheder på vej mod CO2-neutralitet

Tidligere har en række andre virksomheder lavet deres egne målsætninger for udledning af CO2.

Blandt andet har Microsoft i 2030 en plan om at fjerne mere CO2, end it-virksomheden selv udleder - med andre ord være CO2-negativ. Planen skal bidrage til, at Microsoft i 2050 helt har fjernet det CO2-aftryk, der er udledt direkte og gennem strømforbruget siden starten i 1975.

Herhjemme har Vestas annonceret en plan om at være CO2-neutral i 2030, mens Novo Nordisk sigter efter at være klimaneutral på drift og transport i 2030.

Derudover har Arla, Danish Crown og Mærsk planer om at være CO2-neutral i 2050.

Ritzau

Tilmeld dig nyhedsbrevet