DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Gode vindforhold sender flere penge i kassen hos Ørsted
Foto: Phil Noble, Reuters

Gode vindforhold sender flere penge i kassen hos Ørsted

Ørsted har på trods af coronakrisen haft et første kvartal med økonomisk vækst.
29. APR 2020 8.18

Vinden og vejret har udviklet sig gunstigt i første kvartal for Ørsted. Den danske energikoncern har nemlig tjent flere penge takket være gode vejrforhold. Det viser seneste kvartalsregnskab.

Samlet har Ørsted tjent 3,3 mia. kr. i første kvartal. Det er en stigning på 28 pct. i forhold til samme kvartal sidste år.

I regnskabet skriver Ørsted, at indtjeningen fra producerende vindmølleparker er steget med 25 pct. som følge af øget produktion fra en række parker.

Desuden har der i første kvartal været høje vindhastigheder i Europa, forklarer selskabet.

- På trods af Covid-19-krisen og dens store konsekvenser verden over har vi haft en rigtig god start på året med stærke finansielle resultater og solide driftsresultater i hele forretningen, skriver Henrik Poulsen, administrerende direktør i Ørsted, i regnskabet.

Modsat mange andre virksomheder har Ørsted ikke valgt at suspendere sine forventninger til 2020 på grund af usikkerheden forbundet med coronakrisen.

Selskabet venter derfor fortsat at få et driftsoverskud før af- og nedskrivninger på mellem 16 og 17 mia. kr. Det vil være alt fra en halv til halvanden milliard lavere end året før.

Selv om Ørsted ikke selv er direkte påvirket af coronakrisen, er der risiko for, at selskabet kan blive indirekte påvirket.

- Vores anlægsprojekter forløber alle som planlagt. Dog ser vi en øget risiko for forsinkelser relateret til delkomponenter og ydelser fra leverandører, der er påvirket af covid-19, skriver Ørsted i regnskabet.

Stadig er det selskabets forventning, at coronakrisen vil have en begrænset indvirkning på anlægsprojekterne både tidsmæssigt og økonomisk.

Ørsted er en af de større virksomheder herhjemme med cirka 6.500 ansatte.

Ritzau

Tilmeld dig nyhedsbrevet