DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

GE sagsøger Siemens Gamesa for offshore patentbrud

Siemens Gamesa afviser GE Renewable Energys anklager om patentbrud, der nu skal behandles US International Trade Commission.
5. AUG 2020 15.14

GE Renewable Energy har sagsøgt Siemens Gamesa for et muligt brud på de GE-patenterede 'low-voltage-ride-through' og 'zero-voltage-ride-through' teknologier i USA, skriver Wind Power Monthly

Siemens Gamesa afviser anklagerne.

'Vi er overbeviste om, at funktioner og funktionaliteter, der markedsføres af Siemens Gamesa, ikke krænker nogen gyldige tredjeparts intellektuelle ejendomsrettigheder,' skriver Siemens Gamesa i en skriftlig udtalelse, som dog ikke kan udtale sig nærmere om den verserende sag. 

Sagen skal behandles af US International Trade Commission, som tidligere har behandlet lignende sager om mulige patentbrud i vindbranchen, skriver renews.biz.  

I 2017 anklagede GE Renewable Energy ligeledes danske Vestas for to patentbrud. Sagen blev yderligere kompliceret, efter Vestas anklagede GE Renewable for selv at bryde to Vestas-patenter.

Striden blev afsluttet i juni sidste år, efter der blev indgået en aftale om en krydslicens til patenterne, mens Vestas betalte et ikke-oplyst beløb til GE Renewable Energy.

esl    

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet