DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Gammel rapport dannede grundlag for regeringens forsvar mod klimaråd kritik

KORT NYT9. MAR 2021 11.34

Danmark når ikke sine klimamål med regeringens nuværende klimaindsats. Derfor er der brug for nye initiativer, hvis udledningen af drivhusgasser skal mindskes med 70 pct. inden 2030. Og det skal gå stærkt med at få sat tiltag i værk. Sådan lød kritikken fra Klimarådet d. 26 februar.

Som et forsvar mod den kritik delte flere socialedemokratiske profiler bl.a. Ida Auken og klimaminister Dan Jørgensen på Twitter til en artikel overskriften »The Greenest Countries in the World«, der dagen forinden var blevet bragt i det canadiske medie VisualCapitalist. Her blev Danmark fremhævet som verdensførende i grøn omstilling.

Artiklen var beseret på en undersøgelse hvor forskere fra Yale havde kåret Danmark som verdensførende i grøn omstilling. Men op trods af at dette kan virke som et validt forsvar fra socialdemokraternes side, siger rapporten intet om regerings nuværende indsats. Undersøgerlsen som hedder The 2020 Environmental Performance Index placerer ganske rigtigt Danmark  som førende i verden til at reducere drivhusgassermen opgørelsen baserer sig sig på data fra årene 2008 til 2017 – altså flere år før, regeringen kom til.

Tilmeld dig nyhedsbrevet