Frederikshavn Havvindmøllepark får fuld opbakning i byrådet
Visualisering af Frederikshavn Havvindmøllepark ca. fire kilometer øst for Frederikshavn Havn.
Foto: European Energy

Frederikshavn Havvindmøllepark får fuld opbakning i byrådet

Der er opbakning fra alle partier i byrådet i Frederikshavn Kommune til European Energys kystnære havvindmøllepark ud for Frederikshavn Havn.
23. JUN 2022 16.01

I april fik European Energy godkendt forundersøgelserne til Frederikshavn Havvindmøllepark, siden har energiudvikling fremlagt planer om at opføre tre af Vestas’ V236-15.0 MW havvindmøller på tre af de fem testpladser, som European Energy er ved at udvikle ca. fire km øst for Frederikshavn havn. 

Planerne får nu opbakning fra alle partiet i byrådet i Frederikshavn Kommune. Det skete, da et høringssvar fra kommunen til Energistyrelsen onsdag blev behandlet i byrådet.

- I VVM'en er der fokus på indvirkning på natur, fugle, havdyr, fredninger, Hirsholmene, det visuelle og meget mere. Og naturligvis vil de møller have indvirkning på omgivelserne. De er store. Når det er sagt, så er vi enige om at medvirke til at fremme omstillingen til mere grøn energi. Vi bliver nødt til at levere på den dagsorden med opstilling af store elementer som vindmøller, skriver de seks gruppeformænd i byrådet - Karsten Thomsen (S), Mette Hardam (V), John Lamp Henriksen (C), Christina Lykke (SF), Thomas Hjort (DF) og Jens Nygaard (NB) - i en fælles pressemeddelelse.

Ifølge gruppeformændene er opbakningen et udtryk for, at kommunen er villig til at tage sin tørn for den grønne omstilling. 

- Byrådet vil kontinuerligt presse på for, at der i hele projektet indtænkes brug af lokal arbejdskraft, og at der arbejdes i synergier for vores område, pointerer de ifølge Kanal Frederikshavn

European Energy satser på at realisere havvindmølleparken i 2024.

amp