DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Folkehavmøller på Bornholm får garantistillelse

Energistyrelsen har givet garantistillelse til den lokalt- og folkeejet Bornholms Havvind. Dermed kan gruppen bag projektet begynde på projektet.
12. JUN 2020 11.00

Bornholms Havvind har fået garantistillelse fra Energistyrelsen,  som dermed kan hjælpe med lån, der eksemplevis kan finansiere forundersøgelser eller forudgående VVM-redegørelser.

Garantifonden fra Energistyrelsen fungerer som fødselshjælp for lav/initiativgrupper i etableringen af nye vindmøller eller solcelleanlæg.  

Folkene bag den lokalt- og folkeejet Bornholms Havvind skriver, at det dered betyder, at Energistyrelsen har vurderet, at projektet er realiserbart. Derfor kan man nu gå i gang med den næste del af projektet, som er at optage et banklån, der kan finansiere indledende undersøgelser, der skal fastlægge driftsomkostninger og indtægtsgrundlag for projektet.

Bornholms Havvind er en lokal gruppe, der ønsker at opføre en kystnær havvindmøllepark, men skal være lokalt- og folkeejet. 

Gruppen ønsker at placere otte-ti vindmøller af 200 meter ud for Bornholms sydvestlige kyst, hvor også Ørsted har ønsket at opføre en havvindmøllepark, men længere ude. Derudover ønsker gruppen også at undersøge muligheden for at tilkoble et Power-to-X-anlæg, hvormed man kan omdanne overskydende energi til brint.   

 esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet